Foto-Exposities

 

De Fotolocatie

Op het buitenterrein van Galerie Waalkens is een expositie te zien van grote foto’s op staande frames gespannen. Het zijn foto’s van cursisten en docenten van De Fotolocatie Groningen, begeleid door beeldend kunstenaar en fotograaf Anthon Meijssen. 

Thema is: ‘Geometrie in het hedendaagse landschap van Oldambt’
Exposanten: Frans Fazzi, Anne Westerhof, Renze Dijkema en Ingrid Daniella van der Spoel. 

Bij de invulling van de opdracht met dit thema zochten de deelnemende fotografen naar de uitdrukking van een vormcontrast: organisch contra geometrisch. Het is een contrast dat typisch genoemd kan worden voor het landschap in het Oldambt, waar de weidse geometrische structuur van de graanvelden contrasteren met de kenmerkende kronkelige wandelpaden van de slingertuinen. Echter, geef kunstenaars een opdracht en ze zien méér en anders dan je tevoren had kunnen bedenken. Lees meer

Locatie: achter Galerie Waalkens | Hoofdweg 39 | Finsterwolde

 

Willem Friedrich

Willem J. Friedrich (1941, Oudeschans) is geboren en getogen in het Oldambt. Hij werkte 30 jaar in Cultureel Centrum De Klinker in Winschoten, het sociaal en cultureel hart van Oost Groningen. Mede daardoor werd de historie uit de eigen streek al gauw zijn grote passie.

Bijna twee decennia werkte Friedrich als freelance journalist o.a. voor het weekblad Huis aan Huis en schreef in die periode meer dan 500 interviews en evenzoveel columns, altijd met een historische, culturele of sociale inslag. Daarnaast was hij als (mede)auteur betrokken bij de uitgave van een aantal boeken en heeft hij diverse verhalen in het Gronings op zijn naam staan.

Daarnaast geeft hij lezingen en organiseert hij al 37 jaar, voornamelijk klassieke, concerten in het kerkje van Oudeschans. Hij is een Oldambtster in hart en nieren en maatschappelijk zeer betrokken bij zaken die de regio aangaan. Behalve als schrijver is Willem Friedrich ook een actief fotograaf. In het kader van ‘Rondom Waalkens’ krijgen zijn fraaiste werken met als thema landschapsfotografie een plek in de koestal.

Locatie: in de Koestal | Kerkeweg 3 | Finsterwolde

 

Openingstijden
Kunstmanifestatie
Zaterdag 17 juni 2017
De Land Art, exposities en documentaires zijn verder te bezichtigen:  
18 juni t/m 10 september
op zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 uur
De toegang is gratis
Galerie Waalkens
Hoofdweg 39 | Finsterwolde
Koestal 
Kerkeweg 3 | Finsterwolde
Party Centrum Finnewold
Hoofdweg 110 | Finsterwolde
Contact
Projectcoördinator
Hans Elbersen
0597 850431
hans.elbersen@commun-art.nl
Webdesign & webredactie
Grafisch ontwerp
Projectondersteuning
Publiciteit
door: Tinka Kazemier
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief van OCU. 


Facebook