Documentaires

Van 18 juni t/m 10 september 2017 worden elke zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur de gehele dag de documentaires ‘Boer tussen kunst en koren’ en ‘Levenstekens in Landschappen’ vertoond in Party Centrum Finnewold. Bezoekers kunnen daar ook terecht voor koffie, een drankje of een ‘Waalkenslunch’ met mosterdsoep, Groninger metworst of iets vegetarisch.

Locatie: Party Centrum Finnewold | Hoofdweg 110 | Finsterwolde

 

Documentaire

‘Boer tussen kunst en koren’

Op zaterdag 17 juni vond tijdens de kunstmanifestatie ‘Rondom Waalkens’ de première plaats van de Beeldlijn-film ‘Boer tussen kunst en koren’, gemaakt door Buddy Hermans en Lejo Siepe. 

De film werd met veel enthousiasme ontvangen in de ‘uitverkochte’ koeienstal van Harm Evert Waalkens, zoon van Albert Waalkens.

 

Documentaire 

‘Levenstekens in Landschappen’

Marten van Holten presenteert tijdens ‘Rondom Waalkens’ zijn documentaire over de drie Land Art kunstenaars en hun projecten 

 


Behalve de premièrefilm werden op zaterdag 17 juni ook de documentaire ‘Jong in Groningen’ van Beeldlijn en de documentaire ‘Onmetelijk Optimisme’ vertoond.  

‘Jong in Groningen’

Enkele maanden voordat Albert Waalkens overleed maakte Lejo Siepe voor het NPS radioprogramma “Een leven lang” een uitgebreid interview met Albert Waalkens. Enkele fragmenten uit dat gesprek zijn later opgenomen in de documentaire ‘Jong in Groningen’, waarin kunsthistoricus Henk van Os terugblikt op de kunstenaars uit de jaren zestig. 
Er zijn meer interviews gemaakt, zoals met beeldend kunstenaar Gjalt Blaauw, die zijn visie geeft op het leven en werk en – vooral – de grote betekenis van Albert Waalkens.

‘Onmetelijk Optimisme’

‘Onmetelijk optimisme’, een film van Stichting Visioen en Visie, gaat over kunstenaars en hun bemiddelaars in de jaren 1945-1970. Een dertigtal kunstenaars en galeriehouders vertellen over hun herinneringen aan de jaren vijftig en zestig. Een deel uit deze serie gaat over kunst in het Noorden met daarin een belangrijke rol voor Albert Waalkens. 

Openingstijden
Kunstmanifestatie
Zaterdag 17 juni 2017
De Land Art, exposities en documentaires zijn verder te bezichtigen:  
18 juni t/m 10 september
op zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 uur
De toegang is gratis
Galerie Waalkens
Hoofdweg 39 | Finsterwolde
Koestal 
Kerkeweg 3 | Finsterwolde
Party Centrum Finnewold
Hoofdweg 110 | Finsterwolde
Contact
Projectcoördinator
Hans Elbersen
0597 850431
hans.elbersen@commun-art.nl
Webdesign & webredactie
Grafisch ontwerp
Projectondersteuning
Publiciteit
door: Tinka Kazemier
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief van OCU. 


Facebook